Vertrekdata
Verblijfsduur
7 dagen
Groep
Max. 20
v.a. € 3295 p.p.

Reiservaringen

Reizigers geven deze reis gemiddeld een 5.00 / 5 op basis van 1 beoordelingen op TrustPilot. Lees hier alle reiservaringen.

Parels aan de IJslandse kust

In 9 dagen de IJslandse Noord- Oost- en Zuidkust beleven is een garantie op avontuur, helemaal in de magische winter! Half bevroren watervallen, met sneeuw bedekte lavavelden en het dansende noorderlicht dat ’s avonds aan de hemel verschijnt. Die droom kan werkelijkheid worden! Deze groepsrondreis door IJsland wordt begeleid door onze IJsland specialist Léonie Wisse en alles is voor je geregeld: directe vlucht, transfers, begeleiding, accommodaties en excursies. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten. Het feit dat je rechtstreeks naar Noord-IJsland en rechtstreeks vanuit het Zuidwesten weer naar huis vliegt, maakt dit reisconcept extra uniek.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Vertrekdata

Deze 9-daagse IJsland groepsreis wordt op de volgende twee data uitgevoerd:

Optioneel bij te boeken excursies

Tijdens deze 9-daagse reis kan je optioneel de volgende avonturen beleven:

Accomodaties

Je verblijft in de volgende accomodaties:

Sel Hotel Mývatn Hotelkamer
Gistihúsið – Lake Hotel Egilsstaðir Hotel-kamer
Fosshotel Vatnajökull Hotelkamer
Hotel Katla Kamer
Hotel Fludir Kamer
Fosshotel Reykjavík Standaardkamer
Fosshotel Reykjavík Tower view kamer
Fosshotel Reykjavík Deluxe kamer

Praktische informatie

Inbegrepen

 • Dagelijks goede kansen op noorderlichtspotten
 • Volgelmuseum Mývatn
 • Hverír borrelende modderpoelen
 • Lunch Vogafjós Farm restaurant
 • Bezoek en lunch bij Skogar museum
 • Dagtour zuidkust
 • Imposante watervallen
 • Hofði en Dimmuborgír lava formaties
 • Geysír brood (gebakken onder de grond) proeven
 • Geothermisch Mývatn Nature Baths
 • Het wereldberoemde ijsmeer Jökulsarlón
 • Golden Circle tour
 • Verblijf in de hoofdstad Reykjavik

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 20 personen.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.