Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 16
v.a. € 1695 p.p.

Noorderlichtstart Lapland

Ben je klaar om een van de meest betoverende natuurverschijnselen ter wereld te ervaren, en dat in een mild klimaat? Welkom bij onze unieke noorderlichtreis aan het begin van het nieuwe noorderlichtseizoen in het adembenemende Lapland. Deze reis biedt je de unieke kans om het magische noorderlicht te zien dansen tegen een donkere hemel, terwijl de natuur zich voorbereidt op de winter en de eerste tekenen van herfst zichtbaar worden. Lapland, normaal synoniem voor strenge kou, verwelkomt je in de laatste week van augustus met aangename temperaturen tussen de 10 en 15°C. Overdag bewonder je de veranderende kleuren van de natuur en ’s nachts jaag je op de eerste verschijningen van het noorderlicht. Dit alles in een setting waar de meren nog niet bevroren zijn en de natuur langzaam transformeert met geel kleurende berken en rood-paarse bessenstruiken. Bereid je voor op een reis die zowel ontspannend als opwindend is, en waar de schoonheid van Lapland in een uniek licht wordt gesteld.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

De volgende arctische belevenissen staan deze week op het programma:

Vertrekdata

Accomodaties

Je verblijft tijdens deze reis in de volgende accomodaties:

Lapland Silver Pine cabins - zomer Silver Pine Cabins
Salla Wilderness Lodges Salla Wilderness Lodges

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Noorderlichtjagen met Kevin Theunissen in Luosto en Sallatunturi
  • Verblijf in Wildernesss Lodge met jacuzzi in Sallatunturi
  • Je eigen vuurtje maken in de laavu voor een picknicklunch
  • Speciaal rendierprogramma in Sallatunturi (ca. 3 uur)
  • Verblijf in boomstam-cabin in Luosto met sauna of hotelkamer
  • Speciaal programma bij Jaakkola rendierboerderij incl. diner in kota (ca. 2,5 uur)
  • Goede noorderlichtkansen bij positieve temperaturen
  • Zalm eten bij het open vuur in Sallatunturi
  • Prachtige wandelroutes

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 20 personen.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.