Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 26
v.a. € 1995 p.p.

Noorderlichtreis Ruska

Bij aankomst op de poolcirkel voel je direct de rustgevende energie van Lapland. Samen met je reisleider en de medereizigers reizen we verder naar Luosto, waar je de komende 4 nachten verblijft in een privé boomstam-cabin. Geniet van de prachtige wandelroutes naar de top van Luostotunturi of de Lampivaara, bezoek de amethistmijn en grill jouw eigen lunch boven het vuur. Ook gaan we op bezoek bij de familie Jaakkola, om in de traditionele kota te luisteren naar inspirerende verhalen en verrukkelijk eten van onze Sámi gastdame Anu. Na 4 nachten verhuis je naar de prachtig gelegen Wilderness Lodges in Salla Wilderness Park, waar je 3 nachten verblijft. Bewonder het noorderlicht vanuit je jacuzzi en geniet van het speciale rendierprogramma en het zalmgrillen. Dagelijks ontbijt en diner zijn inbegrepen in Salla Wilderness Park.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je onder andere de volgende avonturen:

Vertrekdata

Deze Noorderlichtreis Ruska wordt georganiseerd op de volgende vertrekdatum:

2024

woensdag 4 september
v.a. € 1995,- p.p.

Accomodaties

Tijdens deze 8-daagse reis verblijf je in de volgende accomodaties:

Lapland Silver Pine cabins - zomer Silver Pine Cabins
Salla Wilderness Lodges Salla Wilderness Lodges

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht
  • 4 nachten in boomstam-cabin in Luosto met sauna met ontbijt en 1x diner
  • 3 nachten in Wildernesss Lodge met sauna en jacuzzi in Sallatunturi met ontbijt en diner
  • Bustransfers
  • Noorderlichtbegeleiding door Arcticans gids
  • Speciaal programma bij Jaakkola rendierboerderij incl. diner in kota (ca. 2,5 uur)
  • Zalm eten bij het open vuur in Sallatunturi
  • Speciaal rendierprogramma in Sallatunturi (ca. 2 uur)

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 20 personen.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.