Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 24
v.a. € 2945 p.p.

Noorderlichtreis Noord-IJsland

Op IJsland worden al jouw zintuigen aangesproken. Je ziet de meest fascinerende geologische wonderen, ruikt de zwavel en vis- en lamrokerijen en hoort de krakende sneeuw, borrelende modderpoelen, krachtige watervallen of de wind. Maar IJsland moet je zeker ook vóelen. En dat ga je doen tijdens deze reis. Met de lokale gidsen in Mývatn en de Arcticans gids trek je er dagelijks op uit, voor superjeeptochten, een sneeuwscootersafari, wandelingen door lava formaties of op een vulkaankrater, en lekker dobberend in het geothermische Nature Bath. Vanuit Hauganes varen we de Eyjafjörður fjord in om op zoek te gaan naar walvissen. Dagelijks houdt de gids je op de hoogte van de noorderlichtcondities.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens de Noorderlichtreis Noord-IJsland ga je de volgende activiteiten beleven. De uiteindelijke planning hoor je na aankomst van de gids. En uiteraard is alles onder voorbehoud van weer- en sneeuwcondities.

Vertrekdata

De Noorderlichtreis Noord-IJsland kent 3 edities in winter ’24.

2024

zaterdag 10 februari
v.a. € 2995,- p.p.

Optioneel bij te boeken excursies

Het is mogelijk om op de vrije zondagmiddag, maandag en woensdag één van de volgende optionele excursies te boeken.

Accomodaties

Je verblijft 6 nachten in Mývatn en 1 nacht in Akureyri.

Sel Hotel Mývatn Hotelkamer
Hotel Kjarnalundur Hotelkamer

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Hofði en Dimmuborgír lava formaties
  • Sneeuwscootersafari (ca. 1 uur, 2 personen / scooter)
  • Geysir brood (gebakken onder de grond) proeven
  • Nature Bath incl. soeplunch (ca. 2 uur)
  • Lunch, factory tour, hottub, diner in Hauganes
  • Vogelmuseum Mývatn
  • Zonsopkomst wandeling Hverfjell vulkaankrater (ca. 2-3 uur)
  • Hverír borrelende modderpoelen
  • Superjeep tour naar Dettifoss, Hrossaborg en Möðrudalur incl. diner en noorderlichtjagen (ca. 12-14 uur)
  • Walvistocht (ca. 2-3 uur)

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in IJsland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is de specialist op Noord-IJsland, een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten in Noord-IJsland georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 24 personen.

Hoe zijn de activiteiten georganiseerd?

Elke dag beleven we Noord-IJsland op een andere manier. De inbegrepen activiteiten worden georganiseerd door onze lokale partners Geotravel en Whales Hauganes.

Hoe verplaatsen we ons in Noord-IJsland?

We verplaatsen ons veelal met een moderne transferbus. Tijdens excursies en de lange dagtocht naar Dettifoss en Möðrudalur verplaatsen we ons in superjeeps.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Amsterdam naar Noord-IJsland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

Wij adviseren je om je eigen camera goed te kennen voordat je op reis gaat, zodat je niet op het moment dat het noorderlicht in volle glorie aanwezig is alsnog moet zoeken naar de juiste knopjes. Uiteraard helpen we elkaar waar we kunnen.
PS: vergeet je je statief niet?

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.