Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 26
v.a. € 2782 p.p.

Reiservaringen

Reizigers geven deze reis gemiddeld een 4.98 / 5 op basis van 45 beoordelingen op TrustPilot. Lees hier alle reiservaringen.

Noorderlichtreis Luosto

Wij hebben niet voor niets het kleine dorpje Luosto als ons thuishaven; het is perfect gelegen voor het noorderlicht, het taigalandschap is prachtig, de mensen zijn zeer vriendelijk, het eten is verrukkelijk en de activiteiten zijn geweldig. Jij zult je er tijdens onze noorderlichtreizen in januari, februari of maart ook zeker  thuis voelen. Beleef een hele bijzondere Lapland reis met bijzondere excursies en onvergetelijke noorderlichtjachten.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens de Noorderlichtreis Luosto ga je de volgende activiteiten beleven. De uiteindelijke planning hoor je na aankomst van de gids. En uiteraard is alles onder voorbehoud van weer- en sneeuwcondities.

Accomodaties

Tijdens deze reis verblijf je in Luosto, naar keuze in een hotel of bungalow. Het gezellige Hotel Luostotunturi is dé ontmoetingsplek in Luosto. Als je Luosto binnenrijdt, zie je het meteen: het is hier een komen en gaan van actieve wintersporters. In het hotel geniet je elke ochtend van een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet en ook ’s avonds schuif je hier aan voor het diner om nieuwe energie op te doen voor het noorderlicht spotten. In alle accommodatie types heb je de beschikking over gratis WiFi.

Lapland Hotels Luostotunturi Superior room
Lapland Hotels Luostotunturi Silver Pine Cabin

Praktische informatie

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht Amsterdam - Ivalo
 • Transfers
 • Begeleiding door Arcticans gidsen Ruben, Marc of Nathalie
 • 7 overnachtingen in een bungalow met sauna óf een superior room in Hotel Luostotunturi
 • Halfpension (ontbijt en 3-gangen diner in buffet-vorm)
 • Bezoek aan Tankavaara goudmuseum incl. lunch
 • 2x speciaal dinerbuffet in een sfeervol blokhutrestaurant
 • Huskysafari (8-10km)
 • Sneeuwscootersafari en ijsvissen (ca. 3 uur)
 • Exclusief rendierprogramma op Jaakkola rendierboerderij incl. diner en noorderlichtjacht per rendier (ca. 4,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park incl. picnic lunch (ca. 4 uur)
 • Gebruik thermo-overall en winterlaarzen tijdens het verblijf

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten in Luosto georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 26 personen.

Hoe zijn de activiteiten georganiseerd?

Elke dag beleven we Luosto op een andere manier. De inbegrepen activiteiten worden georganiseerd door onze lokale partner Lapland Safaris en Jaakkola reindeerfarm.

Hoe verplaatsen we ons in Luosto?

We verplaatsen ons met een moderne transferbus van luchthaven Ivalo, via Tankavaara, naar Luosto. Voor de huskysafari maken we een korte transfer met een transferbus naar de huskyfarm. Je wordt ook per transferbus naar Jaakkola reindeerfarm gebracht voor het diner en de speciale noorderlichtjacht.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Amsterdam naar Ivalo in Noord-Lapland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

De gids (en vaak ook de medereizigers) kan jou assisteren bij fotografie. Dit is echter afhankelijk van de type camera. We adviseren je om je camera goed te leren kennen vóórdat je afreist.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.