Vertrekdata
Verblijfsduur
5 dagen
Groep
Max. 20
v.a. € 1920 p.p.

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Deze unieke noorderlichtervaring is speciaal ontworpen voor de noorderlichtreiziger die nét dat stapje extra wil zetten, in twee verschillende arctische landschappen. Onze noorderlichtexperts staan klaar om je te begeleiden op je jacht naar het noorderlicht.  Tijdens deze volledig verzorgde reis zul je genieten van de schoonheid van zowel het noorden van Fins Lapland als de fjordenkust van Noord-Noorwegen. Je dagprogramma is al gevuld met gevarieerde activiteiten, waaronder een geweldige sneeuwscootertocht over het bevroren meer van Kilpisjärvi en een prachtige boottocht door de fjorden. Door op twee locaties te verblijven maximaliseren we de kans om het noorderlicht te aanschouwen.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 5-daagse reis beleef je onder andere de volgende avonturen:

Vertrekdata

De Noorderlichtreis Lapland en fjorden wordt op de volgende drie data uitgevoerd:

Accomodaties

Je verblijft in de volgende twee accomodaties:

Santa's Hotel Rakka 2-kamer chalet
Santa's Hotel Rakka 3-kamer chalet
Santa's Hotel Rakka Superior room
Sommaroy Arctic Hotel Balcony room

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Verblijf in het Finse Kilpisjärvi
  • Verblijf in het Noorse Sommarøy
  • Busrit door de arctische fjorden incl. lunch
  • Sneeuwscooteren naar het drielandenpunt (ca. 3 uur)
  • Stadsbezoek Tromsø
  • Fjellheisen kabelbaan incl. lunch op de top
  • Boottocht bij Sommarøy (ca. 1,5 uur)
  • Speciale noorderlichtavonden op Sommarøy

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 22 personen.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.