Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 26
v.a. € 2664 p.p.

Reiservaringen

Reizigers geven deze reis gemiddeld een 4.83 / 5 op basis van 6 beoordelingen op TrustPilot. Lees hier alle reiservaringen.

Noorderlichtreis Lapland

8 dagen avontuur in Lapland, 7 avonden noorderlichtjagen. We vertrekken met een rechtstreekse vlucht naar Kuusamo. Een prachtige rit door de taigabossen brengt ons in Sallatunturi. Je slaapt in een privé bungalow van Sallatunturin Tuvat, geniet van Lapse gerechten in restaurant Kiela en maakt dagelijks mooie excursies. Huskysafari, rendiertocht in de avonduren, sneeuwscooteren en op sneeuwschoenen de wildernis in. Dagelijks ontvang je van de Arcticans gids een noorderlichtbriefing en gaan we proberen het noorderlicht vast te leggen.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Gedurende deze 8-daagse reis beleef je de volgende avonturen:

Vertrekdata

Deze reis wordt aangeboden op de volgende vertrekdatum:

Optioneel bij te boeken excursies

Vooraf of ter plaatse kun je de volgende optionele excursie bijboeken op één van de vrije dagen:

Accomodaties

Je verblijft 7 nachten in een bungalow van Sallatunturin Tuvat:

Sallatunturin Tuvat 25m2 bungalow
Sallatunturin Tuvat 34m2 bungalow
Sallatunturin Tuvat 75m2 bungalow

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
  • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3 uur)
  • Huskysafari incl. lunch (ca. 4 uur)
  • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
  • Sneeuwschoenwandeling naar de ijsmuur incl. lunch (ca. 4 uur)
  • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
  • Dagtocht naar het Oulanka Nationaal Park incl. lunch (ca. 5-6 uur)
  • Vrije tijd om zélf Salla te beleven

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten in Sallatunturi georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 26 personen.

Hoe zijn de activiteiten georganiseerd?

Elke dag beleven we Sallatunturi op een andere manier. De inbegrepen activiteiten worden georganiseerd door onze lokale partner Salla Wilderness Park en Sallatunturin Tuvat.

Hoe verplaatsen we ons in Sallatunturi?

We verplaatsen ons met een moderne transferbus van luchthaven Kuusamo naar Sallatunturi.  Je wordt ook per transferbus naar de excursies van Salla Wilderness Park vervoerd.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Amsterdam naar Kuusamo in Fins Lapland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

De gids (en vaak ook de medereizigers) kan jou assisteren bij fotografie. Dit is echter afhankelijk van de type camera. We adviseren je om je camera goed te leren kennen vóórdat je afreist.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

 

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

 

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.