Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 22
v.a. € 2995 p.p.

Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

Veel Arcticans beseffen na aankomst in Nuorgam pas hoe overprikkeld ze zijn geworden van de drukke maatschappij van België of Nederland. In het afgelegen Nuorgam vergeet je even de klok. De weidsheid van de toendra en stilte is indringend. Maar de gedreven mindset van Raimo en de warme hartelijkheid van Marjatta maakt je energiek. Dagelijks beleef je de meest prachtige activiteiten. En terwijl je ’s avonds aan de oever van de bevroren Teno rivier staat, uitkijkend op Noorwegen, is de kans groot dat je het noorderlicht aan de hemel ziet dansen. Onze Arcticans guide zal jou daar dagelijks bij assisteren.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens de Noorderlichtreis Avonturenweek Nuorgam ga je de volgende activiteiten beleven. De uiteindelijke planning hoor je na aankomst van de gids. En uiteraard is alles onder voorbehoud van weer- en sneeuwcondities.

Vertrekdata

Deze reis wordt georganiseerd op de volgende data:

Optioneel bij te boeken excursies

Ter plaatse kun je op de 2 vrije dagen een optionele excursie boeken, zoals een tocht naar het Varanger fjord of een king-crab safari in Noord-Noorwegen.

Accomodaties

Je verblijft 7 nachten in een appartement of Riverside lodge:

Nuorgam Lodge Studio apartment
Nuorgam Lodge Riverside cabin

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Noorderlichtjagen
  • Winterfun activiteiten zoals langlaufen en stepslede rijden (ca. 2,5 uur)
  • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
  • Noorderlichtjagen op Pulmankijärvi meer (ca. 2 uur)
  • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut 'Kota'
  • Bezoek en lunch in Sami Siida museum (ca. 1,5 uur)
  • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 4,5 uur)
  • Bezoek aan de huskyfarm en huskysafari (ca. 4 uur, incl. transfers)
  • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski's en tobogan slede
  • Sublieme noorderlichtlocatie

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten in Nuorgam georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 10 tot maximaal 20 personen.

Hoe zijn de activiteiten georganiseerd?

Elke dag beleven we Nuorgam op een andere manier. De inbegrepen activiteiten worden georganiseerd door onze lokale partner Nuorgam Lomakeskus.

Hoe verplaatsen we ons in Nuorgam?

We verplaatsen ons met een moderne transferbus van luchthaven Ivalo naar Nuorgam. Voor de huskysafari reis je met een minibus naar Noorwegen. Je wordt ook per minibus naar het Pulmankijärvi meer gebracht voor de speciale noorderlichtjacht.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Amsterdam naar Ivalo in Noord-Lapland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

De gids (en vaak ook de medereizigers) kan jou assisteren bij fotografie. Dit is echter afhankelijk van de type camera. We adviseren je om je camera goed te leren kennen vóórdat je afreist.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.