Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 23
v.a. € 2985 p.p.

Reiservaringen

Reizigers geven deze reis gemiddeld een 5.00 / 5 op basis van 1 beoordelingen op TrustPilot. Lees hier alle reiservaringen.

Middernachtzonreis Samiland en de Noordkaap

Beleef een reis vol nieuwe ontdekkingen! Vlieg rechtstreeks van Rotterdam naar Rovaniemi, waar de poolcirkel je verwelkomt. Ontmoet je reisleider en medereizigers en vertrek per bus naar het noorden, richting het mystieke “Samiland”. Onderweg stop je even bij Santa Claus Village om je kerstkaarten te versturen en bezoek je het goudmuseum van Tankavaara. Geniet van twee nachten in het Wilderness Hotel Inari, aan de oever van het prachtige Inarimeer. Verken het Lemmenjoki Nationaal Park met de Sami-familie Paltto, ga goudzoeken en proef een traditionele Sami-lunch. Bewonder de Middernachtzon op de Noordkaap tijdens je tweedaagse verblijf, inclusief een ‘birdsafari’ vanuit Gjesvær. Ontdek de UNESCO rotstekeningen in het Alta museum en geniet van de magische ambiance van boomstamcabins in Luosto. Sluit je reis af met een heerlijk diner bij de familie Jaakkola voordat je terugvliegt naar Rotterdam.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je onder andere de volgende avonturen:

Vertrekdata

Deze middernachtzonreis wordt georganiseerd op de volgende vertrekdatum:

Accomodaties

Tijdens deze 8-daagse reis verblijf je in de volgende accomodaties:

Scandic Hotel in Honningsvåg Hotelkamer
Scandic Hotel Alta Hotelkamer
Hotel Harriniva Hotelkamer
Lapland Silver Pine cabins - zomer Silver Pine Cabins

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Verblijf in Fins en Noors Samiland
  • Bezoek Sami Siida museum Inari
  • Birdsafari vanuit Gjesvær
  • Lunch bij Sami familie Sokki in Kautokeino
  • Rivierboottocht, lunch op ‘gold claim’ locatie in Lemmenjoki
  • Twee nachten bij de Noordkaap incl. 2x bezoek Noordkaap
  • Bezoek Alta Museum
  • Bezoek huskyfarm Harriniva
  • Reisleiding van ervaren Scandinavië gids Léonie Wisse

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 26 personen.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.