Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 16
v.a. € 3695 p.p.

Reiservaringen

Er zijn nog geen reiservaringen voor deze reis.

Middernachtzonreis Noord- en Oost-IJsland

Je vliegt 5 juni 2023 vroeg in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam naar de kleine luchthaven Akureyri in Noord-IJsland. De eerste nacht slaap je in het prachtige Siglufjörður, het kleine vissersdorpje in het uiterste noorden. De volgende dag beleef je een walvistocht, de Goðafoss waterval en ontspan je in het Nature Bath. Je slaapt 2 nachten in het Sél hotel in Mývatn, nabij de pseudokraters met uitzicht op het meer. Een perfecte plek dus om op wandelafstand de vogelsoorten vast te leggen en reflecties in het water. Vanuit Mývatn bekijken we alle geologische parels, zoals Dimmuborgir, Hofði en de Hverír modderpoelen. Ook maken we een exclusief georganiseerde avondtour met superjeeps naar de Aldeyjarfoss. We verplaatsen ons vervolgens via Dettifoss waterval naar de Oostkust en verblijven 2 nachten in Borgarfjörður, tussen de vele duizenden papegaaiduikers. De laatste 2 nachten verblijven we in Möðrudalur in het ‘binnenland’. Vanuit deze bijzondere locatie maken we op de laatste volle dag een lange dagtocht met superjeeps naar het binnenland. Afhankelijk van de sneeuwcondities hopen we de Askja vulkaan in het hart van IJsland te bereiken. Met een rechtstreekse vlucht vliegen we weer terug naar Rotterdam.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je onder andere de volgende avonturen:

Vertrekdata

Deze middernachtzonreis wordt georganiseerd op de volgende vertrekdatum:

Accomodaties

Tijdens deze reis verblijf je 1 nacht in Sigló Hotel, 2 nachten in Sél Hotel Mývatn, 2 nachten in Álfheimar Country Hotel en 2 nachten in Fjalladýrð Bókanir.

Sigló Hotel Hotelkamer
Sél-Hotel Mývatn Hotelkamer
Alfheimar Country Hotel Hotelkamer
Fjalladýrð Bókanir Hotelkamer

Praktische informatie

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvlucht Rotterdam - Akureyri
 • Reisbegeleiding door Ruben Weytjens
 • Bustransfers
 • 1 overnachting in Siglufjörður
 • 2 overnachtingen in Sel-Hotel Mývatn
 • 2 overnachtingen in Álfheimar Country Hotel
 • 2 overnachtingen in Fjalladýrð Bókanir
 • Walvisexcursie vanuit Hauganes
 • Bezoek Mývatn Nature Baths
 • Bezoek Dettifoss en Goðafoss watervallen
 • Dagexcursie Mývatn met lunch in Vogafjós
 • Superjeeptocht naar Aldeyjarfoss waterval
 • Natuurwandelingen aan de Oostkust naar papegaaiduikers
 • Lange superjeeptocht in de binnenlanden

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is de specialist op Noord-IJsland, een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen. In deze reis is o.a. een lange superjeeptocht (ca. 12-14 uur) inbegrepen en diverse wandelingen.

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte kan variëren van 8 tot maximaal 16 deelnemers.

Hoe verplaatsen we ons in IJsland?

We verplaatsen ons veelal met een moderne transferbus. Tijdens de avondexcursie naar Aldeyjarfoss en de lange dagtocht naar de binnenlanden verplaatsen we ons in superjeeps.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Rotterdam naar Noord-IJsland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

Wij adviseren je om je eigen camera goed te kennen voordat je op reis gaat. Uiteraard helpen we elkaar waar we kunnen.
PS: vergeet je je statief niet?

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

 

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

 

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.