Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
v.a. € 1145 p.p.

Fins Lapland special

Je vliegt in januari of maart 2023 rechtstreeks van Brussel naar Kittila in Fins Lapland. Aangekomen boven de poolcirkel voel je direct de rustgevende energie van Lapland. Al snel ben je met de transferbus onderweg naar Luosto, het tweede thuis van Noorderlichtman Ruben Weytjens. In Luosto verblijf je in een gezellige privé boomstam-cabin mét sauna en open haard. De volgende dagen kan je volledig zelf invullen. Na het inclusieve ontbijtbuffet kan je bijvoorbeeld op je sneeuwschoenen de prachtige wandelroutes naar de Luostotunturi en de Lampivaara heuvel volgen. Geniet van een drankje in één van de gezellige gelegenheden in de wildernis aan de rand van het Nationale Park zoals Aarnikota, Torvisen Maja of het café bij de amethistmijn. Of boek geweldige excursies met sneeuwscooters, rendieren of husky’s, vooraf of ter plaatse. Op wandelafstand van je cabin zijn er verschillende locaties te vinden waar je op het noorderlicht kan jagen.

Vertrekdata

Deze individuele reis wordt uitgevoerd op de volgende twee data:

2023

Zonder Arcticans gids
v.a. € 1145,- p.p.
Zonder Arcticans gids
v.a. € 1145,- p.p.

Optioneel bij te boeken excursies

Maak jouw Laplandreis helemaal compleet door vooraf de volgende optionele excursies bij te boeken:

Accomodaties

Je verblijft de gehele week in een Silver Pine Cabin.

Lapland Silver Pine cabins Silver Pine Cabins

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Retourvlucht vanaf Brussel met Brussels Airlines rechtstreeks naar Kittilä
  • Retourtransfer luchthaven - accommodatie
  • 7 overnachtingen in een bungalow met privé sauna op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet
  • Haardhout, beddengoed, handdoeken, verbruik water en elektriciteit en eindschoonmaak
  • Paar sneeuwschoenen ter bruikleen
  • Extra: gebruik thermo overall, winterlaarzen en handschoenen tijdens het gehele verblijf
  • Extra: uitgebreide reisinformatie en tips van Voigt Travel en Arcticans

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Amsterdam naar Kittila in Fins Lapland.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Via de optie knop kom je op de tarievenpagina van de Voigt Travel website. Je kunt hier nogmaals bekijken wat geïncludeerd is, en vervolgens de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe zijn de activiteiten georganiseerd?

Elke dag beleef je Luosto op een andere manier. De inbegrepen sneeuwschoenen zijn aangeboden door Lapland Safaris. Ook de optionele excursies worden georganiseerd door  Lapland Safaris en lokale rendier- en huskyboerderij.

Hoe jaag ik op het noorderlicht?

Er is geen Arcticans gids aanwezig tijdens deze reis, maar we helpen je op afstand bij jouw jacht op het noorderlicht. Download de Voigt Travel Noorderlichtapp voor de actuele noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – kun je er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Ook daarover zullen we je informeren.

Hoe boek ik optionele excursies?

Je kunt vooraf via Voigt Travel jouw favorieten optionele excursies bijboeken. Dit kan ook ter plaatse bij Lapland Safaris, maar dat is dan onder voorbehoud van beschikbaarheid.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.