Cultuur- en natuurweek Noord-IJsland

Je vliegt 13 juni 2024 vroeg in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam naar de kleine en rustige luchthaven Akureyri. Hier ontmoet je jouw reisleider Yoni* de medereizigers én onze chauffeur voor de gehele week. Tijdens onze eerste etappe verplaatsen we ons direct door een fenomenaal filmdecor. We stoppen bij de Goðafoss waterval, lunchen bij een koeienstal en zien al wat geologische wonderen bij Mývatn. Aan het einde van de middag bereiken we onze uitvalsbasis voor de eerste 3 nachten: het zeer kleinschalige Möðrudalur, met een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op het hoogland en de Nationale berg. Vanuit Möðrudalur maken we een dagtocht naar Mývatn (incl. bezoek Nature Baths) en Borgarfjörður aan de Oostkust. De volgende 2 nachten verblijven we in Húsavík, de walvishoofdstad. Vanuit Húsavík maken we een mooie tocht met een traditionele eikenhouten boot op zoek naar de imposante bultruggen. De laatste 2 nachten verblijven we in het luxueuze Sigló Hótel, in het vissersdorpje Siglufjörður, onze uitvalsbasis om de Troll Pensinsula te ontdekken, maar ook om heerlijk te dineren en ontspannen. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar huis.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je onder andere de volgende avonturen:

Vertrekdata

Deze middernachtzonreis wordt georganiseerd op de volgende vertrekdatum:

Accomodaties

Tijdens deze reis verblijf je 3 nachten in Fjalladýrð Bókanir, 2 nachten in Fosshotel Húsavík en 2 nachten in Sigló Hotel.

Fjalladýrð Bókanir Hotelkamer
Fosshotel Húsavík Hotelkamer
Sigló Hotel Hotelkamer

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Op avontuur met reisleider Yoni Proost
  • Wandeling door Dimmuborgir lavaformaties
  • Bezoek geothermisch Nature Baths
  • Goðafoss en Dettifoss waterval
  • Dagtocht op Troll Pensinsula
  • Bezoek vogelmuseum met lunch
  • Geysir brood uit de grond halen en proeven
  • Bezoek Hverír borrelende modderpoelen
  • Dagbezoek Borgarfjörður (Oostkust), incl. bezoek aan papegaaiduikers
  • Walvisexcursie op eikenhouten boot

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 10 tot maximaal 18 personen.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.