Vertrekdata
Verblijfsduur
8 dagen
Groep
Max. 16
v.a. € 3695 p.p.

Avontuur- en natuurweek Noord-IJsland

De avontuur- en natuurweek Noord-IJsland is een reis met ontelbaar veel uitdagingen voor de fotografen onder ons, en simpelweg voor eenieder die op een avontuurlijke manier wil genieten van de wonderbaarlijke natuur in Noord- en Oost-IJsland. Wij kijken er naar uit om juist tijdens deze intense periode naar Noord-IJsland af te reizen. Het is begin juni. De natuur ontwaakt. De sneeuw trekt zich terug naar de toppen van de bergen en de meren zijn ijsvrij. Duizenden vogels komen naar het noorden van IJsland om te broeden en foerageren. Het ondiepe en voedselrijke meer van Mývatn is daar wereldberoemd om. 22 uur per dag is de zon je reisgenoot; alleen tussen 12 en 2 pakt de zon haar rust. Je beleeft prachtige activiteiten op verschillende locaties, exclusief voor ons georganiseerd. En het enthousiasme en de deskundigheid van “Arcticans Guide” Ruben Weytjens zorgt er voor dat je het maximale uit het prachtige Noord-IJsland gaat halen. Alles is voor je geregeld, van rechtstreekse vluchten, transfers, begeleiding, accommodaties en activiteiten.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je onder andere de volgende avonturen:

Vertrekdata

Deze middernachtzonreis wordt georganiseerd op de volgende vertrekdatum:

Accomodaties

Tijdens deze reis verblijf je 1 nacht in Sigló Hotel, 2 nachten in Sél Hotel Mývatn, 2 nachten in Álfheimar Country Hotel en 2 nachten in Fjalladýrð Bókanir.

Alfheimar Country Hotel Hotelkamer
Fjalladýrð Bókanir Hotelkamer
Fosshotel Húsavík Hotelkamer

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Nature Bath Mývatn
  • Bezoek Dimmuborgir rotsformaties, Hverír modderpoelen en andere geologische wonderen bij Mývatn.
  • Wandelingen naar papegaaiduikerkolonies vanuit Borgarfjörður
  • Arctic Coast Way
  • Duizenden broedvogels in Mývatn
  • Superjeep dagexcursie door de outback en lavavelden (ca. 12-13 uur)
  • Dettifoss en Goðafoss waterval
  • “Town walk en nature hike” vanuit Borgarfjörður
  • Walvissen spotten vanuit Húsavík (ca. 2-3 uur)

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is de specialist op Noord-IJsland, een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen. In deze reis is o.a. een lange superjeeptocht (ca. 12-14 uur) inbegrepen en diverse wandelingen.

Hoe groot is de groep?

De groepsgrootte kan variëren van 8 tot maximaal 16 deelnemers.

Hoe verplaatsen we ons in IJsland?

We verplaatsen ons veelal met een moderne transferbus. Tijdens de avondexcursie naar Aldeyjarfoss en de lange dagtocht naar de binnenlanden verplaatsen we ons in superjeeps.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigt Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Rotterdam naar Noord-IJsland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

Wij adviseren je om je eigen camera goed te kennen voordat je op reis gaat. Uiteraard helpen we elkaar waar we kunnen.
PS: vergeet je je statief niet?

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

 

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.

 

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.