Zondagochtend heel vroeg vertrok onze guide Yoni met 25 gasten onder zijn hoede richting Sallatunturi in Fins Lapland.

Na een erg vlotte vlucht richting Kuusamo, ging het per bus richting Sallatunturi. Onderweg werd een korte stop ingelast bij the Arctic Circle in Hautajarvi. Na de kennismaking met de groepsleden en het inchecken bij Sallatunturi Tuvat, maakte de groep al een verkenningsrondje in behoorlijk koude omstandigheden.

De -25°C voelde door de vochtige lucht immers nog wat kouder aan. Het diner in het Kiela -restaurant werd erg gesmaakt en goedgekeurd. Een mooi, uitgebreid buffet voor elk wat wils. Omwille van een gesloten wolkendek was er geen mogelijkheid om noorderlicht te zien, en omdat iedereen behoorlijk moe was kroop iedereen vroeg onder de wol.

Maandagochtend om 8 uur verzamelden de groepsleden bij het ontbijt. Iedereen had lekker geslapen en de batterijen waren opgeladen voor de eerste excursie van de reis. We trokken naar het Salla Wildernesspark voor een sneeuwschoenwandeling.

Tijdens de wandeling hielden we halt voor een sessie ijsvissen. Vervolgens trokken we de heuvel naast het meertje op waar we de prachtige icewall konden aanschouwen en een fenomenaal vergezicht hadden op het uitgestrekte taigawoud.

Afsluiten deden we in de kotta waar we konden opwarmen rondom een houtvuur en genoten van een overheerlijke rendier burger, koffie, thee en warm bessensap. Iedereen was dolenthousiast over de belevenissen.

Na de middag hadden we enkele uren vrije tijd, ideaal voor een wandeling, sauna of om foto’s te maken van het winterwonderland.

Om 18u30 werd de innerlijke mens wederom gesterkt met een uitgebreid diner buffet. Helaas was er ook maandag geen noorderlicht door de bewolking, maar we zullen vast nog kansen krijgen!

Dinsdagochtend was iedereen wat later bij het ontbijt, want het was de vrije dag, en daar profiteerde iedereen dan ook van. De afgelopen nacht viel er behoorlijk wat sneeuw, dus het winterwonderland werd enkel nog mooier, ideaal om een wandeling te maken. Vanavond staat de heilige graal der excursies op het programma en gaat de groep noorderlichtjagen vanuit een rendierslee.

Hopelijk zijn de weergoden onze Arcticans in Salla goed gezind, en werkt de Bz mee. Spannend!