Zoals een kok in een professionele keuken zijn of haar ziel en zaligheid legt in het creëren van een recept en het bereiden van de maaltijd, zo werken Ruben en Wietse van de Arcticans aan de avonturen in het hoge noorden.

Het verhaal begon in 2013. Ruben en Wietse zaten op de top van de Lampivaara heuvel in Centraal Lapland waar je bij goed weer geniet van een prachtig uitzicht over het heuvellandschap maar bij een mistige dag je waant in een mystieke wereld. Een plek waar je vrij kunt nadenken. We bedachten ons; hóe geweldig zou het zijn om met een groep reizigers hier op de top op het noorderlicht te jagen. Vanuit deze gedachte organiseerden we samen met de lokale partners de eerste Noorderlichtreis en Eclips reis in Luosto. Puur en alleen als liefhebbers van het arctisch gebied, gebeten door de noorderlicht microbe. De reis werd een groot succes, en veel deelnemers hebben de afgelopen jaren samen met ons andere oorden in het hoge noorden ontdekt.

Sinds 2017 organiseren we samen met Voigt Travel de Noorderlicht- en Middernachtzonreizen op dezelfde manier. Altijd vanuit eenzelfde insteek: mogelijkheden creëren, contrasten zoeken in landschap en belevenissen, verrassingen, nauwe samenwerkingen met lokale partners én bovenal een hoog kwaliteitsniveau nastreven. En uiteraard zorgen voor een topbegeleiding. Zowel Ruben, Jos, Roderik, Marc, Yoni als Wietse nemen jou mee op sleeptouw, met ieder een andere achtergrond, eigen interesses en unieke expertise.

Door heel Fins Lapland, maar ook in Noord-Noorwegen, Spitsbergen, Noord-IJsland en zelfs Groenland werken we samen met lokale partners aan activiteiten die nog nooit eerder georganiseerd zijn. In veel gevallen ben jij als reiziger dus een pionier!

Zoals:

Winter 2014: Noorderlicht- en eclipsreis in Luosto incl. noorderlichtjacht op de Lampivaara heuvel
Winter 2016: met alle reizigers naar de top van de hoogste berg van Finland, de Halti
Winter 2016: overnachten in een legertent op de bevroren Pitsusjarvi meer op de toendra
Winter 2016: eerste noorderlichtjacht op Spitsbergen 
Herfst 2016: eerste reis in de Finse Ruska periode
Winter 2017: eerste editie Challenge noorderlichtreis in Salla en Luosto inclusief rendierracen
Winter 2018: eerste editie Noorderlichtreis door het land van de Sami (Noord-Lapland en Finnmark)
Zomer 2019: combinatie van Spitsbergen, Noord-Noorwegen en Finland in één reis
Herfst 2019: eerste herfst noorderlichtreis in Noord-IJsland
Winter 2020: eerste groep die in de winter de Diamond Circle in Noord-IJsland volbrengt
Winter 2022 eerste groep die gaat noorderlichtjacht met rendieren bij Sámi familie Jaakkola bij Luosto
Herfst 2022: eerste groep die gaat noorderlichtjagen in IJsland  én Groenland

Als je met ons mee gaat, dan is uiteraard alles geregeld, zodat jij als reiziger kunt genieten van een onbezorgde reis. Vluchten, activiteiten, accommodaties, maaltijden, transfers en begeleiding. Dat doen wij samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel, al decennia lang dé specialist in Noord-Scandinavië. Hierdoor ben je er van verzekerd dat de reizen georganiseerd zijn volgens de ANVR consumentenvoorwaarden én gedekt zijn door de Stichting Garantiefonds Reizen bij tijden van financieel onvermogen.

Mocht je meer willen weten over onze manier van reizen óf een andere vraag hebben? Stuur gerust een email naar info@arcticans.nl.